1430550 RON

Constructii industriale + Teren - 14.499m², Herasti

Adaugat la 04:42, 25 Noiembrie 2024
Suprafata utila (m2): 2 000

Descriere



* Ferma de Suine, formata din:



* Teren in suprafata de 14.499 mp din care 10975 125 24 30486, inscris in CF 30486/Herasti.


* Constructii :



* C1 – Constructie ind si edilitara Sc = 747 mp, nr cad 30486-C1;


* C2 - Constructie ind si edilitara Sc = 750 mp, nr cad 30486-C2;


* C3 - Constructie ind si edilitara Sc = 238 mp, nr cad 30486-C3;


* C4 - Constructie ind si edilitara Sc = 240 mp, nr cad 30486-C4;










 

Descrierea proprietatii:

Terenul: 



* Proprietatea este situata in Tarla 9/1, parcelele 48/1, sat Herasti, com. Herasti.


* Potrivit Certificat de Urbanism 360/22.09.2010, regimul tehnic conduce catre o utilizare: “Adapost pentru Ingrasarea Suinelor” 


* Utilitati: curent electric, apa (put), fosa. 




Constructiile: 



* Constructiile C1 si C2 – Hala crestere suine au regim de inaltime subsol si parter, avand 60 de travei de 0,8m o deschidere de
15 m si un subsol (bazin de dejectii) pe toata suprafata halei.



* Fundatiile stalpilor sunt de tip izolat formate din bloc de beton simplu si cuzinet din beton armat, ancorarea stalpilor
facandu-se cu buloane de ancoraj. Intre fundatiile izolate s-au prevazut si grinzi de fundatie din beton armat. Cladirea are,
de asemenea, compartimentarile si plafoanele din pereti termoizolanti tip sandwich. Acoperirea va fi de tipul sarpanta
metalica, cu invelitoarea din tabla cutata termoizolanta. Preluarea apelor pluviale se va realiza cu ajutorul jgheaburilor si
burlanelor realizate din tabla zincata. 





* Corpul de cladire C3 + C4 – Bucatarie Furajera si Filtru Sanitar Sc= 240 mp fiecare au regim de inaltime parter, avand 60 de
travei de 0,8m o deschidere de 15 m . Structura de rezistenta este din metal cu inchideri din panouri sandwinch. 


* Finisaje:Pardoseli



* Calde din mocheta in spatiile de lucru;


* Reci din gratare de beton in spatiile de cresterea suinelor; 


* Reci din gresie, trafic intens, in vestiare si in grupurile sanitare; 


* Reci din mozaic in spatiul destinat tabloului electric general, centralei termice, statiei hidrofor si bucatariei furajere. 


* Zugraveli, placaje si vopsitorii. Pereti tip sandwich vopsiti in camp electrostatic. 





* Pentru finisarea exterioara s-au prevazut urmatoarele finisaje



* Pereti tip sandwich vopsiti in camp electrostatic; 


* Tencuiala similipiatra la socluri; 


* Tamplarie din PVC cu geam termopan. 







 

Halele de Ingrasare a Suinelor se compun din doua adăposturi de ingrasare a porcilor, care sunt similare din punct de vedere
constructiv si funcţional. 

Se va descrie un singur adăpost, având in vedere similitudinile dintre cele doua adăposturi pentru ingrăşarea suinelor din cadrul
fermei. 

Adăpostul este o construcţie S+P de tip hala realizat din : 

- Adapostul propriu-zis este o constructie de tip hala realizata din fundatie si podea din beton si peretii exteriori
termoizolanti, din panouri de tabla cutata, iar acoperisul din tabla cu izolatie din vata minerala. 

- Podeaua este alcatuita din placi de beton, avand fante de scurgere cu latimea de circa 18 mm. Practic, animalele stau pe niste
gratare, avand dimensiunile fantelor conforme cu cerintele de bunastare a animalelor in vigoare in Uniunea Europeana. 

In cadrul Halelor de ingrasare a suinelor intalnim urmatoarele:

- Boxele. In cadrul halelor animalele sunt cazate in cele 20 de boxe dispuse cate 10 pe fiecare parte a culoarului central de
vizitare. In 19 dintre acestea se pot caza cate 35 de animale, iar una dintre boxe va fi utilizata pentru izolarea animalelor cu
probleme de sanatate. Boxele sunt executate din bare galvanizate si au inaltimea de 90 cm.

- Set gratare beton adapost. Podeaua halei este alcatuita din placi de beton, avand fante de scurgere cu latimea de cca.18 mm.
Practic, animalele stau pe niste gratare, avand dimensiunile fantelor conforme cu cerintele de bunastare a animalelor in vigoare
in Uniunea Europeana. Bazinul de dejecţii.Dejectiile se scurg impreuna cu apa din adapatori prin fantele din gratare in canalele
de colectare care acopera in intregime suprafata halei. Bazinul de dejectii amplasat sub hala de ingrasare are o adancime de 2,45
m, suprafata egala cu cea a halei de ingrasare, avand un volum de cca. 1.750 mc. Grosimea betonului din care este facut acest
bazin este de 25 cm.

- Sistemul de ventilaţie naturala . Aerisirea in adapostul de crestere a porcilor urmeaza a se realiza in mod natural in proportie
de 80%. Aceasta ventilatie se realizeaza prin modul de construire a grajdului, care lasa fatadele laterale libere, fara nici un
fel de pereti, doar cu o prelata menita a proteja animalele de frigurile extreme. Animalele stau practic in aer liber, grajdul
avand de fapt rolul de aparare de intemperii. Un sistem de aerisire pentru o hala este compus din 2 cortine cu dimensiunile: 45 m
lungime si 1,85 m inaltime. Pentru a asigura un climat propice se impune executarea unui sistem de ventilatie si climatizare a
aerului din spatiile de productie, constand din:



* Ventilare aer (introducere aer proaspat si evacuare aer viciat) - utilizandu-se ventilatoarele axiale de plafon si de perete;


* Climatizarea aerului interior (controlul temperaturii aerului din interior si controlul umiditatii aerului din interior
utilizand agregate de climatizare amplasate in incaperile de productie si in spatiile anexe (vestiare, spatii de lucru, etc.).




 

Bucatarie furajera (cladire anexa) 

Bucataria furajera este amplasata pe o suprafata betonata avand suprafata de 240 mp ( cca 15m x 16m) intr-o constructie avand si
urmatoarele componente: spatii pentru medicul veterinar, filtru sanitar-personal, camera comanda computerizata, sala
echipamentelor. 

 

Filtru sanitar 

Accesul in ferma se poate face numai prin filtrul sanitar, amplasat in acelasi corp de cladire (cladire anexa) cu bucataria
furajera, dar fiind izolat de aceasta. 

Filtrul este dotat cu 2 cai de acces. El este compus din 3 spatii delimitate intre ele avand urmatoarele destinatii: 

- vestiar haine de strada; 

- dus si WC, apa calda se realizeaza in centrala termica electrica; 

- vestiar echipament ferma
Se incarca pagina